måndag 10 juni 2013

Två spårvagnsdebatter på en vecka

Anders Almgren på öppet möte om spårvagnsdebatten

Förra veckan deltog Andes Almgren i den stora spårvagnsdebatten på Grand hotell i Lund. Från Socialdemokraternas sida deltog oppositionsrådet Anders Almgren. Debatten kom att kretsa kring de frågor som har präglat spårvägsdebatten nämligen om själva kostnadsberäkningarna, om hur Clemenstorget ska korsas och framförallt huruvida Lunds medeltida stadsbild harmonierar med en modern spårbunden kollektivtrafik.

Idag, måndagen den 10 juni var det dags igen. På Sydsvenska dagbladets hemsida fördes en omfattande debatt där återigen Anders Almgren representerade Socialdemokraterna. Vid denna debatt deltog också Börje Hed från aktion för spårvagnsfritt Lund.

Vi socialdemokrater stödjer fullt ut planerna på en modern spårväg i Lund. Vi ser dels de stora miljömässiga fördelarna med en hållbar kollektivtrafik. Vi ser det också som en möjlighet till stadsförnyelse och upprustning av gatu- och torgrum. Slutligen ser vi inget annat alternativ till spårvagnen för att klara resandeunderlaget till ESS Max IV och den helt nya stadsdelen Brunnshög.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar