tisdag 25 september 2012

Vårdcentralen i Södra Sandby, följetången fortsätter


Yvonne Augustin och Lunds oppositionsråd Anna-Lena Hogerud
Idag har den socialdemokratiska regionfullmäktigeledamoten Yvonne Augustin i en fråga till regionrådet Gilbert Tribo tagit upp frågan om Södra Sandbys vårdcentral. I många år har lokalfrågan kring Sandbys vårdcentral diskuterats. Lokalerna är undermåliga och det fanns därför en plan för att ersätta dem. Allt var klart när majoritetsskiftet i regionen 2006 genomfördes efter valet.

Sedan dess har det diskuterats, utretts stötts och blötts och fortfarande kan inte den borgerliga majoriteten ge något klart och tydligt besked. Under tiden får Sandbyborna vänta och frustrationen blir bara större och större.

Yvonnes fråga lyder som följer:

"Vårdcentalen i Södra Sandby har under en lång tid huserat i itjänliga lokaler. Det har nu gått 7 år sedan den ursprungliga beslutet togs att Vårdcentralen i Södra Sandby ska få nya loakler, ändå har ingenting hänt. Under dessa år har turerna fram och tillbaka varit många och den borgerlgia majoriteten har ständigt förhalat flytten. Det har inneburit att personalen på vårdcentralen fortfarande inte vet när de kommer få fungerande lokaler vilket naturligtvis är helt oacceptabelt.

Min fråga til närsjukvårdsberedningens ordförande Gilbert Tribo (Fp) är således:

Kommer du lösa problematiken kring vårdcentralen i Södra Sandby inom den närmaste framtiden?"


Vi Socialdemokrater kräver:
  • Se till att vårdcentralen i Sandby kan flytta in i nya lokaler snarast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar